vrijmetselarij logo

Inloggen

Geinteresseerd?

Neem contact met ons op

 

Lidmaatschap

Lid worden van een loge

U wordt lid van de Orde der Vrijmetselaren door lid te worden van een Loge. Als lid bent u wereldwijd welkom in alle erkende Loges. De Loge waar u lid van bent is uw moederloge.

Bij officiële gelegenheden zijn de meeste Broeders van de Drieslag gekleed in een rokkostuum met zwart vest en witte vlinderdas. Tegenwoordig wordt echter ook een smoking of een donker kostuum algemeen geaccepteerd.

Er wordt bij de Drieslag een jaarlijkse vrijwillige bijdrage gevraagd van 365,00 Euro en voor studenten/ jongeren 210 Euro. Als dit bezwaarlijk is kan dit aangepast worden. De gevraagde bijdrage is voornamelijk bestemd voor onderhoud aan ons gebouw aan de Turfsingel en voor de landelijke Vrijmetselaars-organisatie.

Aanvraag

Lid worden van een Loge en daarmee van de Orde van Vrijmetselaren is een zorgvuldig proces dat enige tijd zal vergen.

Wij willen dat u een goed beeld krijgt van wat de Vrijmetselarij voor u zal kunnen betekenen. Wij raden sterk aan eerst u te oriënteren op een avond voor belangstellenden of op een openbare comparitie.

Voelt U zich dan thuis bij ons en u kunt onze beginselen onderschrijven, dan kan het proces tot verkrijging van het lidmaatschap in gang worden gezet.

Neem hier contact op met ons.

lion

Logement “Lion d’Or” in de Hofstraat te Den Haag waar in 1734 de eerste Loge samenkwam onder voorzitterschap van Vincent la Chapelle.

aanneming

De aanneming van een leerling, 1745

banket

Een tafelloge (banket) uit de tweede helft van de 18e eeuw.

Het laatste nieuws