vrijmetselarij logo

Inloggen

   

Nieuws

OPENBARE LEZING OVER SERENDIPITEIT BIJ DE VRIJMETSELAARS LOGE DE DRIESLAG
19 mei 2022

OPENBARE LEZING OVER SERENDIPITEIT (19 Mei)
 

 

Openbare lezing Serendipiteit op 19 Mei

 

Zoeken naar een speld in een hooiberg, en er uit rollen met iets heel anders. Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek was naar iets totaal anders. In de wetenschap komt serendipiteit regelmatig voor. Veel alledaagse ontdekkingen kwamen tot stand als gevolg van serendipiteit.

Op donderdagavond 19 Mei 2022 zal 

dhr. Pek van Andel

een lezing houden over serendipiteit.

Pek van Andel een Nederlands experimenteel oogheelkundige. Hij ontwikkelde een kunstmatig hoornvlies en ontving hiervoor in 1992 de innovatieprijs van de stad Groningen. In 1996 deed hij experimenteel onderzoek naar de balpenmoord in Leiden. Het meest bekend is hij evenwel als verzamelaar en verspreider van voorbeelden van 'serendipiteit'. Zie bijvoorbeeld zijn boekje (samen met Bert Andreae) Ongezochte Vondsten. Een ABC van Serendipiteit.

De lezing wordt gehouden  onder auspiciën van vrijmetselaarsloge De Drieslag in het logegebouw te Groningen, Turfsingel 46, ingang om de hoek aan de W.A. Scholtenstraat.  Iedereen is welkom om deze lezing bij te wonen.

Lezing SERENDIPITEIT
Donderdag 19 Mei 2022
Dhr. Pek van Andel
Vrijmetselaarsloge De Drieslag
Aanvang: 20:00 uur. 
Zaal open vanaf 19:30
Graag per email aanmelden via: 
secretaris.loge198@vrijmetselarij.nl

of 
info@vrijmetselarijgroningen.nl

lion

Logement “Lion d’Or” in de Hofstraat te Den Haag waar in 1734 de eerste Loge samenkwam onder voorzitterschap van Vincent la Chapelle.

aanneming

De aanneming van een leerling, 1745

banket

Een tafelloge (banket) uit de tweede helft van de 18e eeuw.

Het laatste nieuws